Dom Verdan

Dom Verdan

Gisteren zou ik meelopen met de Dom Verdan loop in Reutum. Een kleinschalige loop vanuit het centrum van Reutum. Ik had me ingeschreven voor de 10km die om 7 uur ochtends zou starten. 7 uur in de ochtend, echt, dat is onwijs vroeg. De wekker had ik gezet om 5:15 en om 5:45 zou ik opgehaald worden. Verslapen doe je nooit op het moment dat het je uitkomt, zo ook gebeurde dit bij mijn loopmaatje. Helaas was mijn auto voor onderhoud weg waardoor ik ook zelf niet kon rijden. Dom verdan werd voor mij dus niet verdan. Daar zat ik dan om 6:15 in mijn kleding, startklaar om te gaan rennen. Na wat app-overleg besloten om toch te gaan lopen, maar dan naar Enschede om daar een ontbijtje te gaan eten. En zo gebeurde het dat ik toch om 6:45 buiten stond om te beginnen aan 11km lopen.

Ik had me voorgenomen om lekker te gaan lopen, het was immers geen wedstrijd meer en ik wilde ook niet na 3km kapot zijn omdat ik te snel zou gaan rennen omdat ik eigenlijk wel een wedstrijd zou lopen. Zonder wedstrijd mis ik vaak toch dat stukje adrenaline waardoor je net meer kunt. De eerste 2km gingen goed, net onder de 6min/km, zou toch mooi zijn als ik dat zou kunnen vasthouden. 300 meter later baalde ik als ik stekker, ik was moe en mijn ademhaling was niet goed. Ik besloot maar even te gaan wandelen, het was toch “maar” een training. Na die km ging het beter, maar net voor km 5 toch maar geappt of Rienko me, na zijn nachtdienst, tegemoet kon rijden. Ik had geen zin meer.

Vanaf die km ging het eigenlijk steeds beter, de fietsbrug ging ik op als een speer, en elke km ging goed voorbij, ik moest natuurlijk wel stoppen voor alle stoplichten maar het tempo ging wel lekker. Net voor km 8 zag ik Rienko aan komen rijden. Hij kon niet gelijk draaien dus ik heb een tijdje staan wachten totdat hij terug kwam rijden. Toen ik 7.8km op mijn klokje zag heb ik nog snel 200 meter gerend en ben toen in de auto gestapt. Bij hem thuis lekker gedoucht en de warme broodjes uit de oven waren al bijna klaar.

Toen ik mijn 8km ging evalueren zag ik dat het een pr was, maar niet alleen een pr op de 8km, maar ook op de 5 en de 1km! De laatste 5km had ik gelopen in 27:28 en de allerlaatste km zelfs in 4:45, hoe dan?!? Ik snap nu wel waarom ik het zwaar had, het ging niet eerder zo snel! Super trots dat ik toch ben gaan lopen en door heb gezet toen het zwaar was. Ik vond het zo jammer dat ik niet dom verdan kon lopen, maar ik kan altijd not ait verdan Goan šŸ˜‰ Ik heb nog wel met de organisatie gemaild, mijn top sturen ze deze week nog na, heb ik toch nog een beetje een aandenken aan mijn super pr!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.