Singelloop Enschede

Vandaag was dan weer de Singelloop Enschede. Wat een leuk evenement is dat toch ook altijd. Zoveel te doen in het leuke park in Enschede.

We begonnen het evenement met de kidsrun. Ik zou samen met Maud de km gaan lopen en Rienko samen met Julian. Maud zit in groep 2, dus mocht met groep 1-2 als eerste aan de start verschijnen. Ze had zich er al goed op verheugd en had er dan ook veel zin in. Ik ben met Maud helemaal vooraan gaan staan want ze zei: ” ik wil wel meedoen, maar dan wil ik eerste worden”. Na het startschot ging ze er ook rap vandoor. Ik keek even op mijn klokje en zag dat ze op een tempo van 5:30 liep, best snel. Na 400 meter was ze toch wel moe, ik gaf haar een hand en ze rende ook gewoon door! Vlak voordat we het park weer ingingen zei ze dat alles pijn deed. Ik zei tegen haar (deed ik de hele tijd al) dat ze het ontzettend goed deed! Maar, ik zei nu ook dat ze bijna als eerste meisje liep. Dat gaf haar toch wel vleugeltjes want ze probeerde ze hard als ze kon de finish tegemoet te gaan! In 5:53 kwam ze over de finish, en guess what? Gewoon het tweede meisje dus ze mocht ook nog eens naar de prijsuitreiking om een mooie beker op te halen! Ze was zo trots!

Lisa deed vandaag mee aan de dubbele mijl. Zonder te trainen, want ze bedacht dit natuurlijk last-minute afgelopen week. Ik had haar een oud horloge gegeven en gezegd dat ze in de 9 km/u moest blijven, niet 10 of daarboven. Ze heeft dat supergoed gedaan, ze finishte gewoon in 21:18 en was daar dan ook super trots op!  Hieronder haar finish filmpje 🙂

EcmWPZjBQRO0sDQoeMjUcA

Hierna konden wij snel het startvak in! Ik had me voorgenomen om rond de 5:40/km te gaan lopen. En, vooral niet te snel starten want de eerste 3,5km is het vals plat omhoog en die is toch behoorlijk verraderlijk. Je verkijkt je er snel op. Maar ook na de 3,5km is het niet helemaal vlak, pas na de 4-4,5km kun je ook merken dat je omlaag gaat. Ik stond redelijk vooraan bij de start, bij deze loop is het vaak erg druk op het parcours, ik heb al meerdere keren meegemaakt dat ik hoog op de rem moest, of heel erg moest uitwijken. Na het startschot probeerde ik mijn eigen tempo te gaan lopen maar begon toch op 5:00/km, snel tempo omlaag want dit was toch echt een te hoog tempo. De inhalende mensen genegeerd en tempo omlaag. De eerste km ging in 5:33 en dat vond ik netjes. Ik kreeg het na 1km alleen wel behoorlijk warm en had al dorst, toch te weinig gedronken gisteren en vandaag. Het tempo kon ik niet echt blijven vasthouden en km2 ging in 5:51. Ik had snel besloten om de tijd maar los te laten en lekker te gaan lopen. Km 3 en 4 gingen dan ook in 6:09 en 6:10. Dat liep een stuk beter, direct na km 4 heb ik wat gedronken en koud water over me heen gegooid, heerlijk in de warmte! Bij km 5 keek ik op mijn klokje en zag ik dat ik een minuut boven mijn eerder bedachte tijd liep, maar de  5km wel binnen de 30 minuten liep. Kun je nagaan, dan lukte me vorig jaar nog niet eens! km 5 en 6 gingen in 6:08 en 5:59. Bij km 6 krijg ik het normaal altijd zwaar, je begint daar toch weer een beetje te stijgen en de kilometers voel je toch al wel in je benen. Ik nam  heel even de tijd om daar wat te drinken en weer wat koud water in mijn nek te gooien. Deze kilometer vond ik wel zwaar, maar toch kon ik goed blijven rennen. Ondanks het drinken ging kilometer 7 in 5:58, dat had ik niet verwacht. De laatste kilometer ging in, ik heb daar altijd mijn herkenningspunten en daar keek ik elke keer weer naar uit. Zo kwam cafetaria pieper weer steeds dichterbij. Blijkbaar ben ik daar gespot, maar ik “zie niks nie” onderweg hoor, behalve de dingen waar ik dan zelf op let en dat zijn eigenlijk nooit de mensen aan de kant 🙂 De laatste kilometer ging in 6:07 en toen draaiden we ook alweer het park in. Nog even een laatste sprint naar de finish en de Singelloop zat er al weer op! Ik keek op mijn klokje en zag een tijd van 48:37. Niet de beoogde tijd, maar nog steeds een PR van 3 minuten en gewoon erg blij met mijn vlak gelopen race. Ik heb mijn medaille laten graveren en ben na de finish gaan wachten op Rienko. Hij liep ook mee, zonder te trainen, en hoopte binnen het uur te finishen. Hij kwam uiteindelijk over de finish in 1:01:58. Net niet binnen het uur maar super knap om dit zonder te trainen zomaar even te lopen! Nu lekker even wat rust aan het begin van de week om later deze week weer mijn trainingen op te pakken.

Wat ook super leuk was is dat ik ook nog eens mijn profiel terugvond op de website van de Tubantia onder ” in de buurt”, klik hier om deze ook te bekijken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.